Lid worden?

Het lidgeld wordt bepaald door het bestuur en is afhankelijk van de periode waarin je aansluit. Je krijgt een initiatiepakket met duikboekje, logboek en basiscursus. Daarenboven ontvang je het tweemaandelijkse tijdschrift Hippocampus.

Tot het behalen van je 2* duikbrevet kan je voor al je openwaterduiken gebruik maken van het materiaal dat de club voor de beginnende duiker ter beschikking heeft. Enkel het pak, de buitenvinnen, botjes en handschoenen zal je moeten huren in een duikwinkel.

Voor de training in het zwembad heb je een ABC-uitrusting nodig: bril, vinnen, snorkel en loodgordel. De instructeurs kunnen je hierbij raad geven of je naar de juiste winkel verwijzen. Het brevet dat je behaalt moet ook nog gehomologeerd worden door NELOS.

In een later stadium kan je stelselmatig je eigen materiaal aanschaffen. Wees niet bang om iets te vragen. Wij hebben liever iemand die raad vraagt dan iemand die later spijt heeft, omdat hij verkeerde dingen gekocht heeft.Koop ook nooit te vroeg zaken die niet belangrijk zijn (mes, grote duiklamp, computer…), maar geef je geld uit aan een goed zittend pak, duikbotjes en goede en vooral warme duikhandschoenen.